שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

דג בפול טרי / דליה פן-לרנר


חומרים (4 מנות)
1 ק"ג פילה דג בפרוסות רחבות
2 בצלים פרוסים
שמן (איזה סוג שרוצים)
750 גרם פול בתרמילים טרי או קפוא
4-5 שיני שום פרוסות
צרור כוסברה קצוצה
1 כפית פפריקה
מעט צ'ילי
3-4 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל שחור טרי
אופן ההכנה
  1. מתבלים את הדג.
  2. יוצקים מעט שמן לסיר רחב ומטגנים את הבצל. מסירים את הסיר מהאש, מניחים את הפול מעל לבצל (אם הפול לא צעיר וטרי מוסיפים בשלב הזה מעט מים, ומבשלים עד שרוב המים נספגים והפול כמעט רך).
  3. מניחים את הדג על הפול. מפזרים מעל את השום, הכוסברה ושאר התבלינים.
  4. מוסיפים מים כדי כיסוי הדג ומבשלים ללא מכסה, מעל להבה נמוכה, עד שרוב המים נספגו. מוסיפים את הלימון, מבשלים עוד דקה ומגישים חם.

חזרה