|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
דג ים בגריל עם עשבי תיבול וצנוברים
/ הדי שרון
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (4 מנות)
|
4 דגי ים טריים (דניס, בס, מוסר וכד') |
1 בצל |
10 שיני שום |
2 עגבניות |
צרור פטרוזיליה |
צרור כוסברה |
1/2 צרור נענע |
50-100 גרם צנוברים |
1/2 כוס מיץ לימון טרי |
שמן זית |
מלח ופלפל שחור גרוס |
אופן ההכנה |
- שוטפים פטרוזיליה, כוסברה ונענע. מייבשים מעט וקוצצים דק. מוסיפים בצל, 2 שיני שום ועגבניות, כולם קצוצים דק, ומערבבים. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור.
- שוטפים ומייבשים את הדגים. חורצים 3 פסים אלכסוניים לאורך בשר הדג משני צידיו וממלאים כל דג בכף מתערובת העשבים. מורחים שמן זית, ממליחים ומפלפלים, מניחים על תבנית או רשת צלייה וצולים בגריל 5-10 דקות מכל צד (בהתאם לעובי הדג, חום הגריל וכד').
- מסדרים את תערובת עשבי התיבול שנשארה כמצע לדגים. מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הצנוברים עד שיזהיבו. מניחים את הדגים על מצע העשבים, מפזרים צנוברים זהובים ומגישים. ניתן להוסיף עשבי תיבול שונים לפי הטעם.
| חזרה | | |