שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

דג ים בגריל עם עשבי תיבול וצנוברים / הדי שרון


חומרים (4 מנות)
4 דגי ים טריים (דניס, בס, מוסר וכד')
1 בצל
10 שיני שום
2 עגבניות
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
1/2 צרור נענע
50-100 גרם צנוברים
1/2 כוס מיץ לימון טרי
שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
  1. שוטפים פטרוזיליה, כוסברה ונענע. מייבשים מעט וקוצצים דק. מוסיפים בצל, 2 שיני שום ועגבניות, כולם קצוצים דק, ומערבבים. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור.
  2. שוטפים ומייבשים את הדגים. חורצים 3 פסים אלכסוניים לאורך בשר הדג משני צידיו וממלאים כל דג בכף מתערובת העשבים. מורחים שמן זית, ממליחים ומפלפלים, מניחים על תבנית או רשת צלייה וצולים בגריל 5-10 דקות מכל צד (בהתאם לעובי הדג, חום הגריל וכד').
  3. מסדרים את תערובת עשבי התיבול שנשארה כמצע לדגים. מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הצנוברים עד שיזהיבו. מניחים את הדגים על מצע העשבים, מפזרים צנוברים זהובים ומגישים. ניתן להוסיף עשבי תיבול שונים לפי הטעם.

חזרה