שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט בצל, זעתר וגבינת פטה / הדי שרון

זעתר טרי ניתן לרכוש לפעמים אצל ירקנים, בשוק וברשתות שיווק מסויימות. אפשר להחליף אותו בכוסברה ובנענע.


חומרים
4-3 בצלים
1/2 כוס זעתר טרי קצוץ (1 חבילה)
300 גרם גבינת פטה (או בולגרית)
3-2 פיתות לא טריות במיוחד
שמן זית
תבלין זעתר טחון
פלפל שחור גרוס אם רוצים
אופן ההכנה
  1. קולפים את הבצלים ופורסים לטבעות. קוצצים את עלי הזעתר ומפוררים את גבינת הפטה. מערבבים הכל יחד ומתבלים בשמן זית ובפלפל שחור גרוס. נותנים לעמוד יחד כשעה לפחות, כדי שהטעמים יתמזגו.
  2. מכינים קרוטונים: חוצים את הפיתות לרוחבן, לשני חצאי עיגולים כ"א. מטגנים במחבת, בשמן זית רדוד, עד שחצאי הפיתות מזהיבים. מוציאים ומספיגים בנייר את עודפי השמן. זורים זעתר טחון משני הצדדים.
  3. מורחים את חצאי הפיתות בשמן זית (הרבה) ומפזרים זעתר משני הצדדים. קולים בגריל עד שהחצאים משחימים. הופכים וקולים גם את הצד השני. מצננים את הפיתות, שוברים לחתיכות בגודל ביס ושומרים בכלי אטום. מפזרים על הסלט ממש לפני ההגשה.


חזרה