סלט עדשים וגבעולי שום ירוק
/ דליה פן-לרנר
שום טרי אפשר לקנות באביב (זו העונה שלו). משתמשים ב 6 ס"מ מבסיס גבעול השום הטרי, שצמוד לראש. חלק זה של הגבעול עסיסי וטעים במיוחד וחבל לוותר עליו ולזרוק אותו.
|
חומרים
|
1 כוס עדשים ירוקות |
4-3 בסיסי גבעולי שום טרי, חתוכים ל 3-2 חתיכות |
מלח ופלפל |
מיץ לימון |
2-1 כפות שמן זית |
עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים |
אופן ההכנה |
בוררים את העדשים ושוטפים היטב. מכניסים לסיר, ממלאים במים ומבשלים 30-40 דקות, עד להתרככות ראשונית. מתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים את גבעולי השום ומבשלים כ-10 דקות נוספות. מסננים ממים מיותרים ומעבירים לקערה. מתבלים בפטרוזיליה או בכוסברה. מגישים את הסלט פושר.
|
חזרה |