שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קומפוט דובדבנים / דליה פן-לרנר


חומרים
8 כוסות דובדבנים טריים מגולענים
1/4 כוס קוניאק
3 כפות סוכר
3 כפות מים
מעט חמאה
אופן ההכנה
  1. מעל אש קטנה ממיסים במחבת עמוקה וגדולה את הסוכר עם המים.
    כשהסוכר נמס, מרתיחים דקה (לא משחימים לקרמל).
  2. מוסיפים את הקוניאק ואת הדובדבנים. מבשלים כ 10 דקות עד שהדובדבנים מתרככים אך עדיין שומרים על צורתם. 
  3. מוסיפים את החמאה וממיסים לרוטב. מורידים מהאש ומצננים מעט.
    מגישים את הקומפוט כשהוא עדיין חמים-פושר עם גלידה או נשיקות מרנג.


חזרה