|
|
|
|
פילה בקר על הגריל, בתוספת שום אפוי
/ חנוך בר-שלום
|
חומרים (6 מנות)
|
6 פרוסות פילה בקר במשקל כ 150 גרם כל אחת |
לשום האפוי: |
20 שיני שום עם הקליפה |
1/4 1 כוסות שמן זית |
1/4 כוס יין לבן יבש |
2 גבעולי טימין טרי + 1 כף עלי טימין קצוצים |
1/4 כוס חומץ בלסמי |
מלח ופלפל לפי הטעם |
אופן ההכנה |
- מכינים את השום האפוי מראש: מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
- מכניסים את שיני השום לתבנית חסינת חום, ומוסיפים רבע כוס שמן זית, את היין ואת גבעולי הטימין. אופים 35 דקות או עד ששיני השום מתרככות.
- מעבירים את השום לכלי אחסון ומוסיפים את שארית השמן, הטימין הקצוץ, החומץ, מלח ופלפל.
צולים את נתחי הפילה על הגריל 2 דקות מכל צד ומעבירים לצלחת הגשה.
- מניחים מעל כל נתח כמה שיני שום עם הרוטב ומגישים.
הערה: מומלץ להגיש את המנה בתוספת אספרגוס ובטטות צלויים על הגריל.
| חזרה | | |