שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פילה בקר על הגריל, בתוספת שום אפוי / חנוך בר-שלום


חומרים (6 מנות)
6 פרוסות פילה בקר במשקל כ 150 גרם כל אחת
לשום האפוי:
20 שיני שום עם הקליפה
1/4 1 כוסות שמן זית
1/4 כוס יין לבן יבש
2 גבעולי טימין טרי + 1 כף עלי טימין קצוצים
1/4 כוס חומץ בלסמי
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
  1.  מכינים את השום האפוי מראש: מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). 
  2.  מכניסים את שיני השום לתבנית חסינת חום, ומוסיפים רבע כוס שמן זית, את היין ואת גבעולי הטימין. אופים 35 דקות או עד ששיני השום מתרככות. 
  3. מעבירים את השום לכלי אחסון ומוסיפים את שארית השמן, הטימין הקצוץ, החומץ, מלח ופלפל. 
    צולים את נתחי הפילה על הגריל 2 דקות מכל צד ומעבירים לצלחת הגשה.
  4. מניחים מעל כל נתח כמה שיני שום עם הרוטב ומגישים.

    הערה: מומלץ להגיש את המנה בתוספת אספרגוס ובטטות צלויים על הגריל.

חזרה