שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פירות מיובשים ממולאים בבשר טחון / אריק חכימי

מנת ביניים המשלבת פירות ובשר, מקובלת בחגי תשרי כסגולה לשנה מתוקה. מומלץ לבחור פירות גדולים ועסיסיים.


חומרים (8 מנות)
15 תאנים מיובשות (200 גרם)
15 שזיפים מיובשים (250 גרם), מגולענים
15 משמשים מיובשים (200 גרם)
300 גרם בשר טחון (בקר או כבש)
1 בצל מגורר
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 אגוז מוסקט טחון
1/4 כפית שורש ג'ינג'ר מגורר
1/4 כפית כמון
1/4 כפית קינמון
1 ביצה טרופה
לרוטב:
3 בצלים גדולים, קצוצים גס
1/4 כוס שמן זית
2.5 כוסות מים רותחים
6 עלי דפנה
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס יין אדום
1/4 כפית כורכום
1/4 שורש ג'ינג'ר מגורר
להגשה:
שומשום קלוי
אופן ההכנה
  1. שורים את הפירות המיובשים במים פושרים ומאחסנים במקרר למשך הלילה.
  2. מערבבים את הבשר עם הבצל, התבלינים והביצה ומשהים במקרר שעה.
  3. פותחים את הפרות כדי לקבל "כיס" למילוי. ממלאים את הפרות בנדיבות בבשר המתובל ומאחסנים במקרר.
  4. מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא מזהיב ומוסיפים את המים הרותחים. מוסיפים את עלי הדפנה, הסוכר והתבלינים ומבשלים כ-10 דקות ברתיחה.
  5. מוסיפים את הפירות הממולאים בזהירות, בזה אחר זה ומבשלים כשעה ורבע על להבה בינונית בבעבוע קל, עד שרוב הנוזלים מתאדים ונוצר רוטב סמיך.
  6. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים שומשום קלוי ומגישים.

חזרה