פירות מיובשים ממולאים בבשר טחון
/ אריק חכימי
מנת ביניים המשלבת פירות ובשר, מקובלת בחגי תשרי כסגולה לשנה מתוקה. מומלץ לבחור פירות גדולים ועסיסיים.
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (8 מנות)
|
15 תאנים מיובשות (200 גרם) |
15 שזיפים מיובשים (250 גרם), מגולענים |
15 משמשים מיובשים (200 גרם) |
300 גרם בשר טחון (בקר או כבש) |
1 בצל מגורר |
1/4 כפית כורכום |
1/4 כפית פלפל שחור גרוס |
1/4 אגוז מוסקט טחון |
1/4 כפית שורש ג'ינג'ר מגורר |
1/4 כפית כמון |
1/4 כפית קינמון |
1 ביצה טרופה |
לרוטב: |
3 בצלים גדולים, קצוצים גס |
1/4 כוס שמן זית |
2.5 כוסות מים רותחים |
6 עלי דפנה |
1/2 כוס סוכר |
1/2 כוס יין אדום |
1/4 כפית כורכום |
1/4 שורש ג'ינג'ר מגורר |
להגשה: |
שומשום קלוי |
אופן ההכנה |
- שורים את הפירות המיובשים במים פושרים ומאחסנים במקרר למשך הלילה.
- מערבבים את הבשר עם הבצל, התבלינים והביצה ומשהים במקרר שעה.
- פותחים את הפרות כדי לקבל "כיס" למילוי. ממלאים את הפרות בנדיבות בבשר המתובל ומאחסנים במקרר.
- מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא מזהיב ומוסיפים את המים הרותחים. מוסיפים את עלי הדפנה, הסוכר והתבלינים ומבשלים כ-10 דקות ברתיחה.
- מוסיפים את הפירות הממולאים בזהירות, בזה אחר זה ומבשלים כשעה ורבע על להבה בינונית בבעבוע קל, עד שרוב הנוזלים מתאדים ונוצר רוטב סמיך.
- מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים שומשום קלוי ומגישים.
|
חזרה |