שלח להדפסה  
משקאות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פרוטי די בוסקו (ליקר פירות יער) / אביבית פריאל

האלכוהול המשמש להכנת ליקר איטלקי זה הוא גראפה - משקה המיוצר מקליפות וגרעיני הענבים הנותרים אחרי סחיטת המיץ בתחילת תהליך ייצור היין. באיטליה מייצרים מאות סוגים של גראפה. מינים ספורים נמכרים גם בישראל, אך להכנת הליקר תספיק גם גראפה מתוצרת מקומית, שמחירה זול יחסית.


חומרים
1 ק"ג פירות יער (טריים או מוקפאים)
1 ק"ג סוכר
750 מ"ל גראפה
אופן ההכנה
  1. מערבבים את הפירות והסוכר בצנצנת בנפח 2 ליטרים. סוגרים ומניחים במקום מוצל למשך שבוע.
  2. יוצקים את הגראפה לצנצנת, סוגרים ומניחים לחודש נוסף. מחלקים את הליקר לבקבוקי זכוכית. מגישים עם קרח כתוש כאפריטיף.

חזרה