|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
פריטטה עם בשר טלה
/ בני סיידא
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (6 מנות)
|
400 גרם בשר טלה טחון |
2 תפוחי אדמה מבושלים ומגוררים דק |
4 בצלים ירוקים קצוצים דק |
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה |
8 ביצים |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
1/2 כוס שמן זית |
אופן ההכנה |
- שמים בקערה את הבשר, תפוחי האדמה, הבצלים, הפטרוזיליה והביצים. מתבלים וטורפים.
- מחממים את השמן במחבת בינונית, על אש גבוהה. רצוי להשתמש במחבת בקוטר 25-28 ס"מ, בעלת תחתית עבה וציפוי טפלון. כשהשמן חם, יוצקים למחבת את בלילת הביצים, מכסים במכסה תואם, מנמיכים את האש ומטגנים 8-6 דקות.
- מסירים את המכסה ומעבירים מרית עץ בין הפריטטה לדופן המחבת. מכסים את המחבת בצלחת שטוחה גדולה והופכים לתוכה את הפריטטה.
- מחליקים את הפריטטה חזרה למחבת ומטגנים מהצד השני 4-3 דקות.
- מעבירים לצלחת הגשה וחותכים למשולשים. מגישים חם או פושר.
| חזרה | | |