שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פריטטה עם בשר טלה / בני סיידא


חומרים (6 מנות)
400 גרם בשר טלה טחון
2 תפוחי אדמה מבושלים ומגוררים דק
4 בצלים ירוקים קצוצים דק
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
8 ביצים
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה
  1. שמים בקערה את הבשר, תפוחי האדמה, הבצלים, הפטרוזיליה והביצים. מתבלים וטורפים.
  2. מחממים את השמן במחבת בינונית, על אש גבוהה. רצוי להשתמש במחבת בקוטר 25-28 ס"מ, בעלת תחתית עבה וציפוי טפלון. כשהשמן חם, יוצקים למחבת את בלילת הביצים, מכסים במכסה תואם, מנמיכים את האש ומטגנים 8-6 דקות.
  3. מסירים את המכסה ומעבירים מרית עץ בין הפריטטה לדופן המחבת. מכסים את המחבת בצלחת שטוחה גדולה והופכים לתוכה את הפריטטה.
  4. מחליקים את הפריטטה חזרה למחבת ומטגנים מהצד השני 4-3 דקות.
  5. מעבירים לצלחת הגשה וחותכים למשולשים. מגישים חם או פושר.

חזרה