|
|
|
|
פשטידת בטטות, בצל וגבינת עזים
/ חנוך בר-שלום
|
חומרים
|
500 גרם פרוסות בטטה |
150 גרם פרוסות בצל מטוגנות |
50 גרם חמאה |
2 כפות קמח |
2 כוסות חלב חם |
1 גליל גבינת "פרומעז" |
קורט אגוז מוסקט |
1 כף טימין טרי קצוץ |
1 ביצה טרופה |
מלח ופלפל שחור |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס.
- מטגנים את פרוסות הבטטה עד שיזהיבו.
- מחממים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את החלב החם תוך כדי עירבוב ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מבשלים על אש נמוכה כ 20 דקות.
- מוסיפים את הגבינה ומערבבים עד שהתערובת חלקה. מסירים מהאש ומצננים.
- מוסיפים את הביצה הטרופה והטימין ומערבבים.
- מסדרים את פרוסות הבטטה והבצל בתבנית חסינת אש. יוצקים מעל את הרוטב ואופים בתנור 40-35 דקות.
| חזרה | | |