|
|
|
|
רוטב הולנדייז
/ בני סיידא
|
חומרים
|
4 בצלים ירוקים (רק החלק הלבן), קצוצים דק |
4 כפות יין לבן יבש |
4 כפות חומץ בן יין לבן |
3 חלמונים |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
130 גרם חמאה חתוכה לקוביות |
אופן ההכנה |
- שמים בסיר קטן את הבצל, היין, החומץ ומעט פלפל. מבשלים על להבה נמוכה ומצמצמים את הרוטב לכמות של כף אחת. מסירים מהאש.
- מוסיפים לסיר את החלמונים וטורפים שתי דקות במטרפה ידנית. מניחים את הסיר על סיר נוסף עם מים מבעבעים מעל להבה בינונית (באן מארי) וממשיכים לטרוף.
- מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה, תוך טריפה מתמדת עד שהרוטב מסמיך. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ושומרים חם.
| חזרה | | |