שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פשטידת שלוש הגבינות / דליה פן-לרנר


חומרים
1.5 מכלים (400 מ"ל) שמנת מתוקה
3 ביצים
1/2 כוס גבינת "טל העמק" (אמנטל), מגורררת
1/2 כוס גבינת עיזים מסוג סנט מור, חתוכה לקוביות של 1 ס"מ
1/2 כוס גבינת רוקפור חתוכה לקוביות של 1 ס"מ
250 גרם בצק עלים
מלח ופלפל
מעט אגוז מוסקט מגורר
אופן ההכנה
  1. טורפים בקערה את הביצים והשמנת. מתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט מגורר.
  2. מחלקים את הבלילה באופן שווה לשלוש קעריות. מערבבים לכל קערה את אחת משלוש הגבינות, ומשהים בצד.
  3. מחממים תנור ל 220 מעלות צלזיוס. מרדדים את הבצק לעלה שירפד תבנית קיש בגודל של 23-20 ס"מ. מהדקים את הבצק לשולי התבנית ומורידים בצק מיותר. מחוררים את הבצק במזלג כדי למנוע ממנו לתפוח בזמן האפייה.
  4. יוצקים בזהירות לתבנית את שלושת סוגי תערובת הגבינה בשלושה אזורים שונים. אופים 40-30 דקות עד שהפשטידה זהובה. מגישים מיד.


חזרה