|
|
|
|
מרק עוף
/ פיליס גלזר
|
חומרים
|
1 עוף שלם במשקל 2 ק"ג |
1 בצל גדול או שניים קטנים חצויים |
2 גזרים גדולים או ארבעה בינוניים |
4 גבעולי סלרי עם עלים, רחוצים היטב |
2 שורשי פטרוזיליה ללא עלים, מקולפים |
1 שורש סלרי בינוני (לא הכרחי) |
צרור פטרוזיליה |
צרור שמיר |
500 גרם דלעת או דלורית להעשרת הטעם והצבע (לא הכרחי) |
אופן ההכנה |
- שוטפים היטב את העוף במים קרים. מניחים בקערה עמוקה, ויוצקים מעל מספיק מים רותחים כדי לכסות. שמים בצד ל 2-3 דקות. מסננים את המים ובעזרת סכין חדה מוציאים את שאריות הנוצות והעור הקשה סביב תחתית רגלי העוף. שוטפים במים קרים ומגרדים את העור בסכין כדי להוריד שכבת השומן העליונה. מייבשים במגבות נייר ומעבירים לצלחת.
- בסיר גדול, מביאים לרתיחה 6-5 ליטר מים עם שתי כפיות מלח. חותכים את העוף ל 4 או 8 חלקים, ומכניסים לסיר. מביאים שוב לרתיחה על אש בינונית-גבוהה. בעזרת כף מחוררת, מנקים את הקצף שעולה מתחתית הסיר. ממשיכים לנקות, עד שהמרק נעשה צלול למעלה.
כשמשוכנעים שהמרק צלול, בוחשים כדי לוודא. מנמיכים את האש לבינונית- קטנה ומוסיפים את הבצל.
- שוטפים היטב את כל הירקות. מקלפים את השורש ואת שורש הסלרי. שומרים את עלי שורש הסלרי לשימוש בסוף. חוצים את כל הירקות, מלבד הדלעת, ומוסיפים לסיר. מביאים שוב לרתיחה על אש בינונית-גבוהה, מנמיכים את האש לקטנה, מכסים חלקית ומבשלים כשעה וחצי.
- שוטפים היטב את עשבי התיבול ועלי השורש ומפזרים מעל המרק. מכסים היטב את הסיר וממשיכים לבשל דקה. מכבים את האש ומשאירים בצד עד שהמרק מגיע לטמפרטורת החדר. התהליך מקנה את ניחוח המרק המיוחד, שמתפשט בבית.
מחממים שוב ומגישים.
| חזרה | | |