שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק עוף פולני / מרים קוץ

מרק בסיסי לימי החורף הקרים, אפשר להגיש עם אטריות או שקדי מרק, ואפשר להשתמש בו כבסיס למרקים אחרים.


חומרים
1 עוף טרי (אסור קפוא) ללא חלקים פנימיים וללא עור (חוץ מהכנפיים)
2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחצויים
1 ראש סלרי קלוף וחצוי
2 גזרים קלופים וחצויים
2 מקלות סלרי עם העלים
4 שיני שום קלופות
2 קישואים קטנים ללא העוקץ
1 בטטה קלופה וחצויה
1 דלעת - חתיכה בגודל תפוח-אדמה, קלופה וחצויה
זר קטן של פטרוזיליה
זר קטן של שמיר
10 גרגרי פלפל שחור שלמים
2 עלי דפנה
אופן ההכנה
  1. שמים את כל החומרים בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה חלקית בבעבוע עדין כשעה.
  2. מוציאים את העוף מהמרק ומבשלים עוד כשעה.
  3. מגישים עם פיסות מבשר העוף (ששומרים בנפרד במקרר) ועם אטריות או שקדי-מרק.

חזרה