מרק עוף פולני
/ מרים קוץ
מרק בסיסי לימי החורף הקרים, אפשר להגיש עם אטריות או שקדי מרק, ואפשר להשתמש בו כבסיס למרקים אחרים.
|
חומרים
|
1 עוף טרי (אסור קפוא) ללא חלקים פנימיים וללא עור (חוץ מהכנפיים) |
2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחצויים |
1 ראש סלרי קלוף וחצוי |
2 גזרים קלופים וחצויים |
2 מקלות סלרי עם העלים |
4 שיני שום קלופות |
2 קישואים קטנים ללא העוקץ |
1 בטטה קלופה וחצויה |
1 דלעת - חתיכה בגודל תפוח-אדמה, קלופה וחצויה |
זר קטן של פטרוזיליה |
זר קטן של שמיר |
10 גרגרי פלפל שחור שלמים |
2 עלי דפנה |
אופן ההכנה |
- שמים את כל החומרים בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה חלקית בבעבוע עדין כשעה.
- מוציאים את העוף מהמרק ומבשלים עוד כשעה.
- מגישים עם פיסות מבשר העוף (ששומרים בנפרד במקרר) ועם אטריות או שקדי-מרק.
|
חזרה |