|
|
|
|
מרק סלרי עלים מוקרם
/ מבוסס על מתכון של סימון הופקינסון, השף של מסעדת 'ביבנדום'
מרק מוקרם עם שמנת מתוקה.
|
חומרים (4 מנות)
|
1 סלרי אמריקני (עלים) גדול וטרי, עם העלים |
100 גרם חמאה |
בצל גדול קצוץ |
2.5 כוסות מרק עוף (או בטעם עוף) צח או מים |
1 כפית גרגרי סלרי |
1 מכל שמנת מתוקה |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- חותכים ומסירים את קצוות גבעולי הסלרי. שומרים את העלים להמשך. חותכים את הגבעולים לפרוסות די עבות. שוטפים היטב.
- ממיסים את החמאה בסיר ומאדים את הבצל ופרוסות הסלרי לאט מבלי להשחימם, מעל אש נמוכה, בסיר מכוסה (כ-45 דקות). מדי פעם מערבבים.
- מוסיפים את המרק ומתבלים בגרגרי סלרי, מלח ופלפל. מבשלים על אש קטנה כ- 20 דקות.
- קוצצים את עלי הסלרי שנשמרו, ומוסיפים למרק מבשלים עוד 5 דקות.
- מרסקים את המרק במעבד מזון או בבלנדר עד שמתקבל רסק חלק.
מעבירים דרך מסננת לסיר נקי. מוסיפים שמנת מתוקה. מחממים ומתבלים שוב, אם צריך. (אפשר לוותר על השמנת ולהוסיף 2 כוסות נוספות של מרק, ובסיום הבישול) גיוון: לערבב למרק 50 גרם גבינה מסוג רוקפור, מגוררת או מפוררת.
| חזרה | | |