שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק סלרי עלים מוקרם / מבוסס על מתכון של סימון הופקינסון, השף של מסעדת 'ביבנדום'

מרק מוקרם עם שמנת מתוקה.


חומרים (4 מנות)
1 סלרי אמריקני (עלים) גדול וטרי, עם העלים
100 גרם חמאה
בצל גדול קצוץ
2.5 כוסות מרק עוף (או בטעם עוף) צח או מים
1 כפית גרגרי סלרי
1 מכל שמנת מתוקה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. חותכים ומסירים את קצוות גבעולי הסלרי. שומרים את העלים להמשך. חותכים את הגבעולים לפרוסות די עבות. שוטפים היטב.
  2. ממיסים את החמאה בסיר ומאדים את הבצל ופרוסות הסלרי לאט מבלי להשחימם, מעל אש נמוכה, בסיר מכוסה (כ-45 דקות). מדי פעם מערבבים.
  3. מוסיפים את המרק ומתבלים בגרגרי סלרי, מלח ופלפל. מבשלים על אש קטנה כ- 20 דקות.
  4. קוצצים את עלי הסלרי שנשמרו, ומוסיפים למרק מבשלים עוד 5 דקות.
  5. מרסקים את המרק במעבד מזון או בבלנדר עד שמתקבל רסק חלק.
    מעבירים דרך מסננת לסיר נקי. מוסיפים שמנת מתוקה. מחממים ומתבלים שוב, אם צריך.
    (אפשר לוותר על השמנת ולהוסיף 2 כוסות נוספות של מרק, ובסיום הבישול)
    גיוון:
    לערבב למרק 50 גרם גבינה מסוג רוקפור, מגוררת או מפוררת.


חזרה