שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק ירקות חורפי / דליה פן-לרנר

מרק ירקות שורש עשיר, מתאים במיוחד לימי החורף הגשומים


חומרים (8 מנות)
200- 250 גרם שעועית יבשה מושרית למשך הלילה
2 כפות שמן זית
2 בצלים
1 כרישה
2 גזרים
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
1 לפת
1/2 כרוב לבן
נתח דלעת
2 קישואים
150 גרם שעועית ירוקה
4-5 עגבניות קצוצות טריות או מקופסה
1 כוס יין לבן יבש
3-4 כוסות מרק ירקות צח או עוף צח או מים
2 גבעולי טימין
מלח ופלפל
100 גרם פסטה קצרה, או אטריות שבורות
2 כפות רוטב פסטו
אופן ההכנה
  1. מבשלים במים את השעועית היבשה המושרית עד שהיא רכה.
  2. חותכים לקוביות או לפרוסות את כל הירקות.
  3. יוצקים לסיר כבד את שמן הזית ומאדים בו את קוביות ירקות השורש והבצל עד שהבצל שקוף. מוסיפים לסיר את קוביות העגבניות והיין וכוס ממרק הירקות או העוף. מתבלים בעלה דפנה וטימין. מבשלים לאט עד שהירקות מתרככים.
  4. מוסיפים לסיר הירקות את השעועית היבשה המבושלת, עם מי הבישול שלה. מוסיפים את יתר המרק ואת היין, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  5. מוסיפים לסיר את הכרוב הפרוס, הקישואים, השעועית הירוקה והפסטה הקצרה, ומבשלים 15-10 דקות נוספות.
    לפני ההגשה מוסיפים למרק את רוטב הפסטו ומגישים בנפרד את הגבינה
    המגוררת והלחם הקלוי.

חזרה