שום כבוש בדבש
/ אריק חכימי
טעם השום משתבח במשך הזמן וחיי המדף שלו הם 3 שנים. הסבלניים בינכם, שיפתחו את הצנצנת רק אחרי חצי שנה, ירוויחו שום טעים יותר ואגב, נטול ריח שום. המתכון המקורי מאת אדלה אוהב מבית אליעזר.
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים
|
3 ק"ג שום (רצוי טרי) |
1 ליטר חומץ הדרים |
3 כפיות מלח |
3 כפיות דבש |
אופן ההכנה |
- רוחצים היטב את השומים. מקלפים כל ראש כך שתישאר עליו רק קליפה דקה ומסירים את השורש. מניחים את הראשים בצנצנת מעוקרת זה על גבי זה.
- מערבבים את החומץ, המלח והדבש בכלי נפרד ויוצקים על השום עד לכיסוי מלא. סוגרים את הצנצנת ולא פותחים לפחות חודשיים.
|
חזרה |