שלח להדפסה  
כבושים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שום כבוש בדבש / אריק חכימי

טעם השום משתבח במשך הזמן וחיי המדף שלו הם 3 שנים. הסבלניים בינכם, שיפתחו את הצנצנת רק אחרי חצי שנה, ירוויחו שום טעים יותר ואגב, נטול ריח שום. המתכון המקורי מאת אדלה אוהב מבית אליעזר.


חומרים
3 ק"ג שום (רצוי טרי)
1 ליטר חומץ הדרים
3 כפיות מלח
3 כפיות דבש
אופן ההכנה
  1.  רוחצים היטב את השומים. מקלפים כל ראש כך שתישאר עליו רק קליפה דקה ומסירים את השורש. מניחים את הראשים בצנצנת מעוקרת זה על גבי זה.
  2. מערבבים את החומץ, המלח והדבש בכלי נפרד ויוצקים על השום עד לכיסוי מלא. סוגרים את הצנצנת ולא פותחים לפחות חודשיים.

חזרה