שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טורט שוקולד ולימון / מיכל לוי-אלחלל

לאפיה משתמשים בתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ.


חומרים
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר
1 כפית קקאו
2 חלמונים
6 חלבונים
1 כף סוכר
למריחה:
1 מתכון לקרם זביון בטעם לימון (ראו מתכון)
למוס:
100 גרם שוקולד מריר
2 מכלים שמנת מתוקה
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס) ומשמנים את התבנית.
  2. ממיסים את השוקולד בסיר כפול מעל אדים (באן מארי). מכניסים את החמאה, הסוכר ואבקת הקקאו לקערת המערבל ומקציפים כ 2 דקות. מוסיפים את הביצה והחלמונים וממשיכים לערבל במהירות בינונית, עד שהם נבלעים בחמאה. מוסיפים את השוקולד המומס, וממשיכים לערבב.
  3. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם כף הסוכר לקצף יציב. מוסיפים לקערת השוקולד ומאחדים בתנועות קיפול עדינות. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 45 דקות. מוצאים מהתנור, מצננים מעט ומעבירים למקרר לכחצי שעה.
  4. מצפים את העוגה בזביון ומאחסנים במקרר כ 20 דקות.
  5. המוס: ממיסים את השוקולד בסיר כפול מעל אדים. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מוסיפים את הקצפת לשוקולד בתנועות קיפול עדינות, עד שנוצר מוס אחיד. יוצקים את המוס מעל שכבת הזביון, ומשטחים. מאחסנים במקרר לפחות שעתיים לפני ההגשה (או מאחסנים במקפיא).

חזרה