|
|
|
|
עוגת סולת
/ פסקל פרץ-רובין
|
חומרים
|
1 כוס פתיתי קוקוס |
1 כוס קמח תופח מנופה |
1.5 כוסות סולת |
1.25 כוסות סוכר |
4 כפות שקדים גרוסים |
2 כפות צימוקים |
1 כוס שמן |
6 ביצים בינוניות |
1.5 כוסות מיץ תפוזים |
1/2 כפית תמצית וניל |
לסירופ: |
2 כוסות סוכר |
2.5 כוסות מים |
מעט מיץ לימון |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום בינוני.
- שמים בקערת מערבל חשמלי את הקוקוס, הקמח, הסולת, והסוכר ומערבבים קלות. מוסיפים את השקדים, הצימוקים ומערבבים.
- מוסיפים, תוך כדי ערבול איטי את מיץ התפוזים, השמן, והביצים. מערבבים לבלילה אחידה.
- משמנים תבנית עגולה או מלבנית בגודל 30X27 ס"מ, מעבירים לתוכה את עיסת הבצק ומשטחים. אופים בתנור כ 20 דקות. מוציאים ומצננים קלות.
- מכינים את הסירופ: מכניסים את הסוכר המים ומיץ הלימון לסיר, מביאים לרתיחה. מבשלים עוד 10 דקות על אש קטנה. יוצקים על העוגה המוכנה ומצננים.
| חזרה | | |