שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת סולת / פסקל פרץ-רובין


חומרים
1 כוס פתיתי קוקוס
1 כוס קמח תופח מנופה
1.5 כוסות סולת
1.25 כוסות סוכר
4 כפות שקדים גרוסים
2 כפות צימוקים
1 כוס שמן
6 ביצים בינוניות
1.5 כוסות מיץ תפוזים
1/2 כפית תמצית וניל
לסירופ:
2 כוסות סוכר
2.5 כוסות מים
מעט מיץ לימון
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני.
  2. שמים בקערת מערבל חשמלי את הקוקוס, הקמח, הסולת, והסוכר ומערבבים קלות. מוסיפים את השקדים, הצימוקים ומערבבים.
  3. מוסיפים, תוך כדי ערבול איטי את מיץ התפוזים, השמן, והביצים. מערבבים לבלילה אחידה.
  4. משמנים תבנית עגולה או מלבנית בגודל 30X27 ס"מ, מעבירים לתוכה את עיסת הבצק ומשטחים. אופים בתנור כ 20 דקות. מוציאים ומצננים קלות.
  5. מכינים את הסירופ: מכניסים את הסוכר המים ומיץ הלימון לסיר, מביאים לרתיחה. מבשלים עוד 10 דקות על אש קטנה. יוצקים על העוגה המוכנה ומצננים.

חזרה