שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק שום


חומרים (5 מנות)
3 ראשי שום מפורקים, לא קלופים
2 כפות שמן זית
2 כפות חמאה
3 בצלים פרוסים
2 כפות טימין טרי קצוץ
18 שיני שום קלופות
1 ליטר מרק עוף או מים
1/2 כוס שמנת מתוקה
גבינת פרמז'ן מגוררת מעט
מיץ לימון טרי
פלפל שחור טחון, טרי
מלח
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל 175 מעלות צלזיוס. מניחים את שיני השום (הלא קלופות) בתבנית. מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל, ומערבבים. מכסים בנייר כסף ואופים כשעה עד שהשום רך. מצננים מעט וסוחטים את השום הרך מהקליפות.
  2. מטגנים את הבצל בחמאה עם הטימין 8-6 דקות, עד שהבצל שקוף. מוסיפים את השום האפוי ואת השום הטרי. מטגנים עוד חמש דקות ומוסיפים את המרק או המים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה נמוכה חצי שעה.
  3. מעבדים את המרק בבלנדר עד שהוא חלק לגמרי. מחזירים לסיר. מוסיפים שמנת ומתבלים.
  4. להגשה, מערבבים עם מעט גבינת פרמז'ן ומיץ לימון. מגישים חם.

חזרה