שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טארט אגוזי פקאן / קובי טוביאנו


חומרים
1/3 כוס סוכר (75 גרם)
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2/3 1 כוסות קמח (225 גרם)
1 חלמון
קורט מלח
1.5 כף מים קרים
למלית:
400 גרם סוכר ( 2 כוסות פחות כף)
200 מ"ל שמנת מתוקה (1 כוס פחות 3 כפות)
400 גרם אגוזי פקאן שלמים וקלויים (כ 4 כוסות)
אופן ההכנה
  1. מכינים את הבצק: שמים את הקמח, הסוכר והמלח בקערת מעבד-מזון. מוסיפים את קוביות החמאה, ומעבדים בקצרה עד שמתקבלת תערובת פירורי בצק קטנים.
  2. טורפים את החלמון עם המים בקערית קטנה, ומוסיפים אותם בהדרגה לקערת המעבד בעודו פועל. מעבדים רק עד שהבצק מתאחד לגושים גדולים. מעבדים מעט ביד ומאחדים לעיגול שטוח. עוטפים ומצננים במקרר 30 דקות.
  3. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס).
  4. מרדדים את הבצק לעלה דק מעל משטח מקומח. מרפדים בו את התבנית והדפנות. מחוררים אותו במזלג ומקפיאים כ15- דקות.
  5. לאחר ההקפאה מכסים את הבצק בנייר אפייה, ומניחים מעליו שעועית יבשה. אופים כ30- דקות עד שהבצק מקבל צבע זהוב-שחום. מסירים את הנייר מהשעועית ומצננים מעל לרשת.
  6. מכינים את המלית: מחממים מעט את השמנת ומניחים בצד.
    בסיר כבד-בינוני (שקוטרו כקוטר הלהבה) ממיסים 1 כף סוכר על אש בינונית-גבוהה תוך ערבוב רצוף בכף עץ עד להמסה. מוסיפים כף סוכר נוספת ומערבבים שוב עד שהיא נמסה לגמרי והופכת לקרמל נוזלי וחלק.
  7. ממשיכים להוסיף ולערבב בצורה זו כף אחר כף עד לגמר כל כמות הסוכר. כשכל הסוכר נמס וכשמקבלים קרמל זהוב-בהיר, מורידים את הלהבה לאש נמוכה מאד, ומוסיפים את השמנת בזהירות רבה (השמנת מבעבעת חזק בשלב זה) ובזרם דק ואיטי, תוך ערבוב רצוף, עד לקבלת תערובת חלקה ושקופה. מסירים מהאש.
  8. מסננים את הקרמל, רק אם יש גושים, ומוסיפים את האגוזים. משטחים את התערובת מעל לבצק האפוי, ומשאירים לייצוב בטמפרטורת החדר למשך 12 שעות. מגישים בטמפרטורת החדר עם גלידת וניל.
חזרה