שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טארט טראפל שוקולד / רוני ונציה

טארט פאדג', המשלב בצק שוקולד עם מילוי עשיר של קרם טראפל שוקולד מעודן. בקיצור, חגיגה של שוקולד טהור עם כל נגיסה.


חומרים (10 מנות)
לבצק:
1 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס אבקת קקאו
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 כפית תמצית וניל טהור
1 כף מים קרים
למלית:
1.75 מיכלי שמנת שמנת מתוקה (425 מ"ל)
375 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות
2 כפות אבקת קקאו - לקישוט
כלים:
תבנית לטארט (רצוי עם תחתית נשלפת) בקוטר 25 ס"מ, משומנת.
אופן ההכנה
  1. מכינים את הבצק: בקערת מעבד מזון שמים את הקמח, הסוכר ואבקת הקקאו, ומערבבים בעזרת להב הפלדה.
  2. מוסיפים את החמאה ומעבדים עד שמתקבלת תערובת של פירורים קטנים.
  3. מוסיפים את הווניל ואת המים, ומעבדים עד שהבצק מתאחד לגושים גדולים. מאחדים את הבצק לכדור ומשטחים לעיגול. עוטפים ומצננים במקרר כ 30 דקות.
  4. מרדדים את הבצק בין שני דפי אפייה לעיגול בקוטר 30 ס"מ. מסירים את דף האפייה העליון, מרימים את הדף התחתון עם הבצק והופכים מעל התבנית. מסירים את הנייר ומרפדים את התבנית והדפנות בבצק. דוקרים במזלג ומצננים את התבנית כ 30 דקות במקרר.
  5. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות צלזיוס).
  6. אופים 14-12 דקות, עד שהבצק יציב מסביב לשוליים, אבל נראה קצת לח או לא אפוי במרכז. מצננים צינון מלא על רשת.
  7. מכינים את המלית: בסיר בינוני-כבד מביאים את השמנת לסף רתיחה מעל לאש בינונית. מורידים את הלהבה לחום נמוך. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהתערובת נמסה וחלקה. מצננים מעט.
  8. יוצקים את תערובת השוקולד החמה דרך מסננת ישר לתוך בצק השוקולד המצונן, ומטלטלים מעט את התבנית לפיזור אחיד של המלית. מניחים לייצוב בטמפרטורת החדר. מעבירים לצינון במקרר ל 4 שעות לפחות, עד שהמלית יציבה לגמרי (ניתן להכין יום-יומיים מראש).
  9. אופן ההגשה: מוציאים כ 30 דקות לפני ההגשה, לריכוך ולהחזרת הברק, ומפזרים אבקת קקאו דרך מסננת או דרך סטנסיל עם צורות דקורטיביות לקישוט.
חזרה