עוף עם ארטישוק ירושלמי, לימון וזיתים
/ חנוך בר שלום
ארטישוק ירושלמי (או ‘בטטה קסביה‘, כפי שקוראים לו יוצאי צפון אפריקה) הוא שורש בעל טעם חזק ויחודי.
|
חומרים
|
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי מקולפים ושטופים |
4 רבעי עוף חתוכים לשניים |
1/4 כוס שמן זית |
1/2 כוס מיץ לימון טרי |
מלח ופלפל שחור טרי |
20 עלי בזיליקום חתוכים גס |
10 שיני שום קלופות |
1/4 כפית כורכום |
150 גרם זיתים ירוקים מגולענים |
אופן ההכנה |
- מחממים את שמן הזית בסיר רחב, ומטגנים מעט את הארטישוקים והשום. מוסיפים את מיץ הלימון, הכורכום והזיתים, מכסים במים, ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את העוף, מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה נוספת, מנמיכים את האש, ומבשלים בסיר מכוסה למשך שעה וחצי.
- מוסיפים את הבזיליקום, ומבשלים 5 דקות נוספות.
אפשר להגיש על מצע של אורז לבן.
|
חזרה |