שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף עם ארטישוק ירושלמי, לימון וזיתים / חנוך בר שלום

ארטישוק ירושלמי (או ‘בטטה קסביה‘, כפי שקוראים לו יוצאי צפון אפריקה) הוא שורש בעל טעם חזק ויחודי.


חומרים
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי מקולפים ושטופים
4 רבעי עוף חתוכים לשניים
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס מיץ לימון טרי
מלח ופלפל שחור טרי
20 עלי בזיליקום חתוכים גס
10 שיני שום קלופות
1/4 כפית כורכום
150 גרם זיתים ירוקים מגולענים
אופן ההכנה
  1.  מחממים את שמן הזית בסיר רחב, ומטגנים מעט את הארטישוקים והשום. מוסיפים את מיץ הלימון, הכורכום והזיתים, מכסים במים, ומביאים לרתיחה. 
  2. מוסיפים את העוף, מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה נוספת, מנמיכים את האש, ומבשלים בסיר מכוסה למשך שעה וחצי.
  3. מוסיפים את הבזיליקום, ומבשלים 5 דקות נוספות.
    אפשר להגיש על מצע של אורז לבן.

חזרה