שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פירות בבלילת בירה / דליה פן-לרנר

הבלילה מתאימה גם לירקות (ללא הסוכר, כמובן). היא סמיכה יותר מבליל טמפורה אבל עדיין קלילה ופריכה.


חומרים
125 גרם קמח
מעט מלח
1/2 כוס בירה בהירה
1 ביצה
2 חלבונים
2-3 כפיות סוכר (או לפי הטעם)
1 כף שמן
500 גרם פירות קלופים, חתוכים לפלחים או לפרוסות. למשל: תפוחים, אגסים, בננות, אננס
שמן לטיגון עמוק
להגשה:
אבקת סוכר
סירופ סוכר או סירופ מייפל או דבש
אופן ההכנה
  1.  מנפים את הקמח לקערה. מוסיפים מלח, ביצה ומחצית מכמות הבירה, ומערבבים לבלילה חלקה. מוסיפים את הבירה שנותרה, ובוחשים. מכסים ושומרים בצד (בקיץ שומרים במקרר!) לחצי שעה עד שעה. 
  2. מקציפים את החלבונים, מוסיפים סוכר ומקציפים עד שהקצף מוצק ומבריק. 
    מקפלים את הקצף לתוך הבלילה. 
  3.  מחממים שמן לטיגון עמוק. טובלים את הפירות בבלילה, כמה פרוסות בכל פעם, ומטגנים עד שהם זהובים ופריכים. מספיגים על מגבות נייר.
  4. מעבירים לצלחת הגשה, מנפים מעט סוכר מעל ומגישים עם סירופ או דבש נוזלי.

חזרה