|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
פלאפל אסלי
/ רותי קינן
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים
|
250 גרם חומוס יבש |
1 פרוסת לחם לבן שרויה במים וסחוטה או 2 כפות פירורי לחם |
5 שיני שום |
1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק |
1 צרור כוסברה קצוצה דק |
1 כפית כמון |
1/2 כפית אבקת אפייה או סודה לשתייה |
מלח ופלפל |
שמן לטיגון |
אופן ההכנה |
- משרים את גרגרי החומוס במים למשך הלילה. מסננים ומניחים בקערת מעבד-מזון.
- מוסיפים את הלחם והשום ומעבדים למחית חלקה. מוסיפים את כל יתר החומרים ומערבבים היטב. מניחים לתערובת לעמוד כ 30 דקות.
- מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר קטן. צרים כדורים קטנים בידיים לחות, או בעזרת מכשיר מיוחד, ומטגנים אותם בשמן החם עד שהם מזהיבים. מוציאים בכף מחוררת ומספיגים על מגבות נייר.
| חזרה | | |