שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טבעת פרג / רוני ונציה

מתכון לטבעת שמרים זו הוכן בהשראת לחמים ועוגות ממזרח אירופה, שם הם נחשבים למאפים קלאסיים כל כך אהובים ופופולריים. העוגה אינה עשירה או מתוקה מדי. המירקם אינו יבש או כבד, ומזכיר מירקם שבין לחם לעוגה. מגישים אותה חמה הישר מן התנור, עם כוס קפה לארוחת הבוקר.


חומרים
30 גרם שמרים
1/2 כוס חלב פושר
1/3 כוס סוכר
4 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
2 ביצים מוקצפות
75 גרם חמאה , מומסת ומצוננת לחום פושר
1 קליפת לימון מגוררת
2 כפות יוגורט בטמפרטורת החדר
1 ביצה טרופה ב 1 כפית מים - להברשה
למלית:
1 כוס חלב
4 כפות סוכר
3 כפות דבש
200 גרם פרג טחון טרי
1 קליפת לימון מגוררת
3 כפות שקדים טחונים דק
1 כפית תמצית וניל טהור
כלים:
תבנית אפייה שטוחה מרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה
  1. מכינים את המלית: בסיר בינוני כבד שמים את החלב, הסוכר והדבש, ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה. כשהתערובת רותחת מוסיפים את הפרג ואת קליפת הלימון, וממשיכים לבשל על אש קטנה, תוך עירבוב רצוף בכף עץ כ 5 דקות נוספות.
  2. מסירים את הסיר מהאש ומצננים את התערובת.
  3. כשהתערובת צוננת מוסיפים את השקדים הטחונים והווניל.
  4. מכינים את הבצק: ממיסים את השמרים ב 1/4 כוס חלב פושר עם 1 כפית סוכר. מניחים בצד להתססה כ 10 דקות.
  5. בקערת מערבל שמים את הקמח, המלח ואת שארית הסוכר, ומערבבים. לאט ובמהירות נמוכה מוסיפים את תערובת השמרים, הביצים, החמאה המומסת, קליפת הלימון והיוגורט. תוך כדי לישה מוסיפים בהדרגה את החלב שנותר. מערבלים בעזרת קרס הלישה במשך 10-8 דקות, עד שמתקבל בצק חלק וקטיפתי.
  6. מניחים את הבצק בתוך קערה משומנת, מכסים ביריעת ניילון ומשהים כשעתיים במקום חמים עד להכפלת הנפח.
  7. כשהבצק מוכן, דוחסים אותו באגרוף ומרדדים, מעל למשטח מקומח, למלבן בגודל 45X25 ס"מ.
  8. מורחים את מלית הפרג מעל לבצק, ומשאירים שוליים ריקים ברוחב כ 2.5 ס"מ.
  9. מגלגלים את המלבן מצידו הארוך לרולדה, ומחברים את שני הקצוות לצורה של טבעת.
  10. מעבירים את טבעת הבצק בזהירות לתבנית בעזרת 2 מריות מתכת גדולות, ומשהים במשך כ 30 דקות, מכוסה במגבת, במקום חמים.
  11. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות צלזיוס).
  12. ממש לפני האפייה מברישים בביצה טרופה. אופים במשך כ 25 דקות, עד שהעוגה תפחה והיא זהובה, וקיסם הננעץ פנימה יוצא נקי.
    בודקים באמצע האפייה: אם העוגה משחימה מדי, מכסים בחופשיות בנייר אלומיניום.
  13. מעבירים את העוגה בזהירות לצינון על רשת.

חזרה