שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מאפינס תפוחים / רוני ונציה

המאפינס מהירים וקלים להכנה, בעלי ניחוח נהדר, אינם מתוקים מדי ובעלי מירקם לח במיוחד, בזכות השימוש בשמן (12 מאפינס).


חומרים
2 כוסות תפוחים (כ 250 גרם) קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
3/4 כוס סוכר
2 ביצים , מוקצפות קלות
1/2 כוס שמן צמחי משובח
2 כפיות תמצית וניל טהור
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת סודה
2 כפיות קינמון
1/2 כפית מלח
3/4 כוס צימוקים
1 כוס אגוזי מלך , קצוצים גס
כלים:
תבנית שקעים למאפינס, משומנת או מרופדת בעטרות נייר
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס). 
  2.  בקערה בינונית מערבבים את קוביות התפוחים עם הסוכר. 
  3.  בקערה גדולה שמים את הביצים, השמן והווניל, ומערבבים היטב במקצף ידני.
    מנפים יחד את הקמח, אבקת הסודה, הקינמון והמלח. 
    מוסיפים את תערובת התפוחים לתוך תערובת הביצים, ומערבבים היטב. מפזרים את תערובת הקמח מעל תערובת התפוחים, ומערבבים.
  4. מפזרים את הצימוקים והאגוזים מעל התערובת, ומערבבים עד לפיזור אחיד בתערובת (התערובת תיראה כבדה מאוד). 
  5. מעבירים לתוך השקעים שבתבנית בעזרת כף, וממלאים אותם כמעט עד הסוף. 
    אופים במשך 30-25 דקות, או עד שקיסם הננעץ פנימה יוצא נקי.
    מגישים חם.

חזרה