|
|
|
|
פלפלים ממולאים
/ פסקל פרץ-רובין
|
חומרים (8 מנות)
|
6-8 פלפלים בכל גוון, אפשר ורצוי לגוון בין אדום, צהוב וירוק |
2 כוסות אורז נקי ושטוף |
300 גרם בשר בקר טחון |
1 פרוסת לחם שרויה במים וסחוטה |
1 בצל גדול קצוץ |
2 ביצים |
6 גבעולי פטרוזיליה |
4 גבעולי כוסברה |
1 עגבניה גדולה קצוצה |
1 פלפל אדום חריף קצוץ דק |
קורט קינמון |
1/4 כפית פלפל שחור |
1/2 כפית מלח |
לרוטב: |
1/2 כוס שמן זית |
4 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות |
1 פלפל אדום חריף חצוי לשניים |
1 בצל גדול קצוץ |
3 תפוחי אדמה בינוניים |
1 כף רסק עגבניות |
2 עלי נענע |
2 כוסות מים |
מלח ופלפל לפי הטעם |
1/4 כפית פפריקה מתוקה |
אופן ההכנה |
- שוטפים ומנקים היטב את הפלפלים , מסלקים את הראשים ומרחיקים את הגרעינים. (יש לשמור על החלק העליון ללא העוקץ).
- שמים בקערה עמוקה את הבצל הקצוץ, העגבניה והפלפל חריף החתוכים, מוסיפים את פרוסת הלחם, הבשר, האורז, הפטרוזיליה והכוסברה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הפלפל השחור, הקינמון, המלח והביצים בוחשים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. ממלאים בעיסת המלית את הפלפלים וסוגרים בחלק העליון של העוקץ אשר שמרנו.
- מחממים את השמן לרוטב בסיר רחב ושטוח, מוסיפים את הבצל הקצוץ מאדים קלות ומוסיפים את כל הירקות, רסק העגבניות והתבלינים מערבבים ויוצקים את הנוזלים מכסים ומביאים לרתיחה.
- מסדרים את הפלפלים הממולאים זה לצד זה, בתוך הרוטב. מצפים קלות את הפלפלים ברוטב מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית כ 30 דקות עד לריכוך הפלפלים. מגישים חם.
| חזרה | | |