|
|
|
|
מרובעי בטטה
/ פיליס גלזר
|
חומרים
|
1 כוס קמח |
1 כפית אבקת סודה |
1 כפית מלח |
1/2 כפית אגוז מוסקט |
1/2 כפית קינמון |
4 כפות חמאה או מרגרינה |
1 כוס סוכר |
1 ביצה |
1 תפוח עץ |
250 גרם בטטה |
1 כפית תמצית וניל טבעי (או קוניאק) |
1/2 כוס אגוזים קצוצים או פקאנים |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס.
- מנפים ביחד סודה, מלח ותבלינים (או מעבירים דרך מסננת) ומעמידים בצד.
- טורפים ביחד חמאה וסוכר ומוסיפים ביצה.
- מקלפים ומגררים את תפוח העץ והבטטה בפומפיה, ומוסיפים לתערובת הסוכר יחד עם הווניל או הקוניאק. בוחשים פנימה את החומרים היבשים והאגוזים יוצקים לתבנית משומנת ומרובעת בגודל
20 ס"מ.
- אופים בתנור למשך 40-35 דקות. מצננים וחותכים למרובעים.
| חזרה | | |