שלח להדפסה  
פירות ים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טאסו שרימפ / שגיא קופר

טאסו הוא למעשה סוג של פרוסות בשר לבן או בקר מתובל, רזה יחסית. אפשר להשתמש ברצועות בשר כבוש "מקומיות" כתחליף, ולתבל בתערובת קריאולית או בתערובת של בזיליקום, מלח, פלפל, קאיין, טימין ושום.


חומרים (1 מנות)
לשרימפים:3 שרימפים גדולים (ג'מבו), מנוקים
60 גרם בשר כבוש, חתוך לרצועות של 2.5 ס"מ רוחב
1/2 כפית תבלין קראולי
2/3 כוס קמח 
3 כפות תבלין פירות ים קראולי
2/3 כוס שמן רגיל
3 במיות כבושות גדולות, חתוכות לאורך. בארץ יש רק קצרות יותר, אפשר לקחת שלוש-ארבע יותר.
שמן לטיגון 
ג'לי חמישה פלפלים:1/3 כוס סירופ תירס בהיר
1/3 כוס חומץ רגיל
קורט שבבי פלפל קאיין
1/4 (כל אחד) פלפל בצבעים שונים: ירוק, אדום, כתום, חתוך לריבועים קטנים מאוד
1 פלפל חלפניו  (יש כבושים, ואם לא - חריפים ירוקים). למבקשים להמנע מחריפות גבוהה, השתמשו בריבועי פלפל שיפקה
מלח ים ופלפל שחור קרוס, לטעם
רוטב חמאה חריף:2 כפות שמנת לקצפת 
2 כפות רוטב טבסקו 
1 כף בצלי שאלוט מעוכים
3 שיני שום בינוניות מעוכות
3 כפות חמאה 
מעט מלח 
אופן ההכנה

 

1. רוטב חמאה חריף: מערבבים יחד שמנת, טבסקו, שאלוט ושום בסיר קטן. מחממים ומצמצמים בחצי, תוך ערבוב, כעשר דקות. בהדרגה מוסיפים את החמאה, תוך ערבוב, עד ליצירת רוטב. לשים לב שלא יפרד. ממליחים מעט. שומרים בצד

 

2. ג'לי הפלפלים: במחבת קטן, טורפים יחד ומחממים את הסירופ, החומץ ושבבי הפלפל החריף. מצמצמים את הרוטב עד שהוא מסמיך לכדי 1/3 מהנפח המקורי – כעשר דקות. מניחים לסירופ להתקרר.

 

3. השרימפים: עושים חריץ בעומק של ס"מ בערך, בגב כל שרימפ. מתבלים את רצועות הבשר במעט מלח קראולי ומכניסים רצועה לכל שרימפ. סוגרים עם קיסם שיניים. מערבבים את הקמח עם תיבול פירות הים הקראולי ומקמחים את השרימפים בתערובת.

 

4. מחממים שמן במחבת עמוק ומטגנים בו את השרימפים – 30 שניות על כל צד. מוציאים השרימפים ומניחים על נייר סופג לכמה שניות.

 

5. להגשה: בסיר קטן, במעט שמן, מאדים את קוביות הפלפלים לקבלת צבעים "חיים" יותר, כשתי דקות, תוך ערבוב מחברים את תערובת הפלפלים עם הסירופ ומתקנים תיבול במלח ופלפל.

בקערה בינונית, מערבבים ומכסים את השרימפים ברוטב חמאה חריף. מוציאים את הקיסמים. מניחים מעט ג'לי במרכז צלחת הגשה. מסדרים את השרימפים לסרוגין עם הבמיה הפרוסה ומגישים חם.

 

 

 

 

חזרה