עוף באביב
/ בסון ממסעדת "אקליפטוס" בירושלים
זהו מתכון מיוחד לאביב מכיוון שרק בעונה זו ניתן להשיג שום ירוק ושקדים ירוקים אשר נותנים למנה את טעמה המיוחד.
ניתן לבשל אותה בשאר עונות השנה אם מחליפים את השם הירוק בשום רגיל ומוותרים על השקדים.
|
חומרים (8 מנות)
|
5 ראשי שום ירוק עם גבעול באורך 15 ס"מ |
3 ארטישוקים צעירים חצויים לשניים ונקיים מהשערות שבפנים והעלים הקשים בחוץ |
1/2 ק"ג שקדים ירוקים |
3 ראשי שומר צעירים חצויים |
1 עלה מרווה |
4-3 כפות שמן זית |
1 בצל בינוני קצוץ גס |
8-6 יחידות ירכי עוף צעיר |
פלפל שחור ומלח |
1 כף סומק |
4-3 כפות מיץ לימון טרי |
אופן ההכנה |
1.מסירים את גבעולי השום ופורסים אותם לפרוסות.
2. בסיר רחב ועמוק מטגנים את הבצל וגבעולי השום עד שהבצל מזהיב מעט. מתבלים את העוף בפלפל, מלח וסומאק ומוסיפים לסיר. מזהיבים.
3.מסדרים את השום, השקדים השומר והארטישוקים סביב העוף. מתבלים, מוסיפים את עלה המרווה וכחצי כוס מים, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כשעה. בזמן הבישול מוסיפים מעט מים אם צריך. מגישים חם עם אורז לבן.
|
חזרה |