שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף בדבש וזיתים / חנוך בר שלום


חומרים
10 ירכי עוף
1/2 כוס חומץ בן יין אדום
1/4 כוס שמן זית
כף צלפים קצוצים
6 שיני שום כתושות
2 כפות אורגנו יבש
300 גרם זיתים ירוקים מגולענים
מלח
פלפל
1/2 כוס דבש
1/2 כוס יין לבן יבש
אופן ההכנה
  1.  מערבבים את כל חומרי המרינדה למעט הדבש והיין, ויוצקים על העוף. משהים במשך 8 שעות לפחות. 
    מחממים תנור ל 190 מעלות צלזיוס. 
  2. מסדרים את העוף בתבנית אפייה חסינת אש, מוסיפים את חומרי המרינדה והיין, ומורחים את העוף בדבש. מכסים את התבנית בנייר
  3. אלומיניום, וצולים במשך שעה בתנור. מסירים את נייר האלומניום וממשיכים לצלות עד שהעוף משחים.


חזרה