שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט פתוש / בני סיידא

סלט ירקות לבנוני עם פיתה מטוגנת וטחינה ירוקה.


חומרים (6 מנות)
3 עגבניות מוצקות
3 מלפפונים
1 פלפל ירוק
1 פלפלון חריף
3 בצלים ירוקים
4 שיני שום פרוסות
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס נענע קצוצה
מלח
מיץ לימון לפי טעם
1/3 כוס שמן זית ועוד שמן זית לטיגון
2 פיתות לא טריות, קרועות לפיסות קטנות
לטחינה:
1 כוס טחינה גולמית
2 לימונים סחוטים
4 שיני שום כתושות
מלח
3/4-1 כוס מים
1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק מאוד
אופן ההכנה
1. חותכים את העגבניות, המלפפונים והפלפלים לקוביות קטנות, קוצצים דק את הבצל הירוק מוסיפים לקערה יחד עם השום, הפטרוזיליה והנענע. מתבלים במלח, מיץ לימון ושמן זית ומערבבים.
2. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את קרעי הפיתה עד שהם מזהיבים. מוציאים מהמחבת, מוסיפים לסלט ומערבבים.
3. מכינים את הטחינה (ראו מתכון בסיסי), מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.
4. מעבירים את הסלט לקערת הגשה, יוצקים מלמעלה את הטחינה ומגישים.

חזרה