שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט תפוחי-אדמה, פטריות ונבטים ברוטב פטרוזיליה / פיליס גלזר


חומרים (4 מנות)
4-5 תפוחי אדמה גדולים, צעירים, עם קליפה דקה, לא מקולפים
2 כוסות נבטים סיניים או נבטי עדשים
1 כוס פטריות טריות פרוסות
לרוטב:
6 כפות שמן זית
4 כפות מיץ לימון
1 כף בצל קצוץ דק
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס)
  2. שוטפים ומקרצפים את תפוחי-האדמה. מושחים אותם בשמן, מלח ופלפל, ועוטפים בנייר אלומיניום. אופים בתנור עד שהם רכים. מוציאים את תפוחי-האדמה מהתנור ומצננים (אפשר גם להשתמש בתפו"דים קטנים, לחצות ולאדות אותם). מצננים וחותכים לקוביות גדולות.
  3. מערבבים את נבטי השעועית והפטריות עם תפוחי האדמה. מערבבים את כל החומרים לרוטב ויוצקים מחצית על הסלט. שומרים את היתר כדי לצקת על הסלט לפני ההגשה.

חזרה