|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
סלט תפוחי-אדמה, פטריות ונבטים ברוטב פטרוזיליה
/ פיליס גלזר
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (4 מנות)
|
4-5 תפוחי אדמה גדולים, צעירים, עם קליפה דקה, לא מקולפים |
2 כוסות נבטים סיניים או נבטי עדשים |
1 כוס פטריות טריות פרוסות |
לרוטב: |
6 כפות שמן זית |
4 כפות מיץ לימון |
1 כף בצל קצוץ דק |
4 כפות פטרוזיליה קצוצה |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס)
- שוטפים ומקרצפים את תפוחי-האדמה. מושחים אותם בשמן, מלח ופלפל, ועוטפים בנייר אלומיניום. אופים בתנור עד שהם רכים. מוציאים את תפוחי-האדמה מהתנור ומצננים (אפשר גם להשתמש בתפו"דים קטנים, לחצות ולאדות אותם). מצננים וחותכים לקוביות גדולות.
- מערבבים את נבטי השעועית והפטריות עם תפוחי האדמה. מערבבים את כל החומרים לרוטב ויוצקים מחצית על הסלט. שומרים את היתר כדי לצקת על הסלט לפני ההגשה.
| חזרה | | |