שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט פול ירוק, עדשים וגרגירי רימון עם רוטב ויניגרט / דליה פן-לרנר


חומרים (4 מנות)
700 גרם תרמילי פול ירוק צעיר (או 350 גרם פול ירוק קפוא)
120 גרם עדשים ירוקות
3-4 בצל ירוק פרוס
3-4 כפות עלי ריחן (בזיליקום) קצוצים
לרוטב:
1-2 שיני שום קצוצות
2-3 כפות שמן זית
2-3 כפיות חומץ יין אדום
כפית חרדל דיז'ון
מלח ופלפל
חופן גרגירי רימון (כשאין, אז גרגירי יער חמצמצים)
אופן ההכנה
  1. מבשלים את העדשים בהרבה מים מומלחים עד שהם מבושלים אך לא רכים מדי. מסננים ושומרים בצד.
  2. קולפים את תרמילי הפול. מבשלים את הפול בסיר מים רותחים ומומלחים רק עד שהפול מבושל. מסננים. מעבירים את העדשים לקערה גדולה ומוסיפים את הפול. מוסיפים את הבצל הקצוץ ועלי הריחן הקצוצים.
  3. מכינים את הרוטב: מכניסים את כל החומרים לצנצנת ומנערים היטב.
  4. יוצקים את הרוטב לקערה. מצננים מחוץ למקרר.
  5. לפני ההגשה מוסיפים את גרגירי הרימון לסלט.

חזרה