שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט מלפפונים ירוקים / רותי קינן


חומרים
4 מלפפונים מבריקים ומוצקים
1 כפית מלח
1 בצל שאלוט או בצל רגיל קטן
1/2 כוס שמיר קצוץ
3 כפות חומץ בן יין לבן
1 כף סוכר
אופן ההכנה
  1. מסירים את הקצוות מהמלפפונים וחותכים אותם לרצועות לאורך, בעזרת מקלף ירקות (מסירים שכבות-שכבות מארבעה צדדים עד ללב הגרעיני שאותו מסלקים).
  2. מניחים את רצועות המלפפונים בקערה, בוזקים עליהם את המלח ומשהים לפחות שעה.
  3. שוטפים את המלפפונים ומנערים היטב מהמים. פורסים את הבצל לפרוסות דקיקות ומוסיפים למלפפונים.
  4. מערבבים את החומץ עם הסוכר והשמיר ויוצקים על הסלט. מצננים כמה שעות לפני ההגשה.
חזרה