|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
סלט מלפפונים ירוקים
/ רותי קינן
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים
|
4 מלפפונים מבריקים ומוצקים |
1 כפית מלח |
1 בצל שאלוט או בצל רגיל קטן |
1/2 כוס שמיר קצוץ |
3 כפות חומץ בן יין לבן |
1 כף סוכר |
אופן ההכנה |
- מסירים את הקצוות מהמלפפונים וחותכים אותם לרצועות לאורך, בעזרת מקלף ירקות (מסירים שכבות-שכבות מארבעה צדדים עד ללב הגרעיני שאותו מסלקים).
- מניחים את רצועות המלפפונים בקערה, בוזקים עליהם את המלח ומשהים לפחות שעה.
- שוטפים את המלפפונים ומנערים היטב מהמים. פורסים את הבצל לפרוסות דקיקות ומוסיפים למלפפונים.
- מערבבים את החומץ עם הסוכר והשמיר ויוצקים על הסלט. מצננים כמה שעות לפני ההגשה.
| חזרה | | |