שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגיות שקדים ופירות יבשים / רותי קינן

עוגיות עדינות במרקם של תחרה, בשילוב טעמים של קרמל, פירות יבשים, שקדים ושוקולד.


חומרים
200 גרם שקדים פרוסים
50 גרם קליפות מסוכרות
50 גרם דובדבנים מסוכרים, קצוצים
100 גרם משמשים מסוכרים, קצוצים
1 כף קמח
1 כוס סוכר
200 גרם חמאה
1/4 מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
  1.  מערבבים את השקדים עם הקליפות המסוכרות, הדובדבנים הקצוצים והקמח. 
    מניחים את הסוכר, החמאה והשמנת בסיר בינוני ומבשלים על להבה נמוכה, עד שהתערובת רותחת והסוכר נמס לחלוטין. מוסיפים פנימה את תערובת השקדים והפירות ובוחשים היטב.
  2.  מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) ומרפדים 2 תבניות אפייה גדולות בנייר אפייה.
  3. באמצעות כף מעבירים מהתערובת לאחת התבניות, ומסדרים את כפות התערובת ברווחים גדולים לא יותר מ 6 עוגיות בתבנית. מכניסים לתנור החם ואופים 6 דקות בדיוק. בינתיים מסדרים 6 עוגיות נוספות בתבנית השניה. מוציאים את התבנית הראשונה מהתנור ומעצבים את קצות העוגיות, בעודן חמות, על-ידי דחיפה
  4. קלה בסכין.
  5. מסירים את העוגיות מהתבנית במרית, ומצננים על רשת מתכת. ממשיכים לאפות עוגיות נוספות באותה דרך. מאחסנים בכלי אטום, במקום קריר.


חזרה