עוגיות שקדים ושוקולד לפסח
/ רוני ונציה
עוגיות קלאסיות ואהובות, המכונות "מקרונים", עשויות משקדים(או מרציפן), סוכר וחלבונים מבחוץ הן פריכות ולעיסות, ומבפנים רכות.
המקרונים הפופולריים ביותר עשויים שקדים, אבל אפשר לגוון באגוזים, שוקולד, קפה, קוקוס וקליפת לימון.
|
חומרים
|
85 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות |
1 כוס שקדים מולבנים (100 גרם) |
2/3 כוס סוכר |
2 חלבונים |
כלים: |
2 תבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה, משומן |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס).
- ממיסים את השוקולד בקערה מעל לסיר עם אדים. מסירים מהאש ומצננים כ-3 דקות עד שהתערובת פושרת.
- בקערת מעבד-מזון טוחנים את השקדים לאבקה עם 2 כפות סוכר (מפסיקים לעבד לפני שהשקדים נעשים שומניים).
- מוסיפים לתוך הקערה את החלבונים ואת הסוכר שנשאר לסירוגין, בשתי פעמים, ומעבדים היטב לאחר כל תוספת עד שמתקבלת תערובת חלקה.
- מעבירים את התערובת לקערה בינונית ובהדרגה מקפלים פנימה את השוקולד המומס.
- מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פייה חלקה בקוטר 1 ס"מ. מזלפים עיגולים בקוטר כשניים וחצי ס"מ מעל לתבניות האפייה במרווחים של כ-3 ס"מ.
- אופים 5 דקות. פותחים מעט את דלת התנור (שמים ידית של כף עץ בפתח), וממשיכים לאפות עוד כ-7 דקות עד שהעוגיות יציבות למגע והן רכות במרכז (אופים בכל פעם תבנית אחת בלבד).
מוציאים, ומייד מסירים את העוגיות מהתבנית. מעבירים לצינון על רשת. לאחר הצינון מאחסנים מייד בקופסה אטומה (הן מתייבשות מהר). העוגיות נשמרות 3 ימים בטמפרטורת החדר.
|
חזרה |