|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
מרק מג'דרה סמיך
/ פיליס גלזר
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים
|
1 כף שמן זית |
1 כוס אורז מלא |
1 כוס עדשים חומות |
2 ליטר מים |
מלח לפי הטעם |
1 כפית כורכום |
1 כפית אבקת קארי |
1 כפית כמון |
1 קופסה קטנה רסק עגבניות |
1 גבעול סלרי |
1 גזר קצוץ |
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק (לא הכרחי) |
1/2 כוס כוסברה טריה (או פטרוזיליה) |
אופן ההכנה |
- בסיר מרק גדול, מחממים מעט את שמן-הזית וקולים את האורז והעדשים 2-3 דקות, בבחישה מדי פעם. מוסיפים מים ותבלינים, מביאים לרתיחה ומבשלים שעה בסיר מכוסה חלקית.
- בקערה קטנה, מערבבים מעט מרק חם עם קופסת רסק העגבניות, ומוסיפים לסיר עם הירקות והכוסברה או הפטרוזיליה. מבשלים עוד כ15- דקות. מוסיפים מים רותחים אם המרק נראה סמיך מדי. מקשטים בעוד כוסברה קצוצה לפני ההגשה.
| חזרה | | |