|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
מרק לחם ועגבניות
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (6 מנות)
|
2.5 ק"ג עגבניות אדומות, חלוטות, קלופות ומגורענות |
2-3 שיני שום פרוסות דק |
125 מ"ל שמן זית כחצי כוס |
פלפל שחור טחון טרי, ומלח |
3 כיכרות ג'בטה |
1 צרור עלי בזיליקום קצוצים |
חופן זיתים שחורים מגולענים וקצוצים גס |
2 כוסות מים |
אופן ההכנה |
- מטגנים בסיר רחב וכבד את פרוסות השום במעט שמן זית עד שהן מזהיבות. קוצצים את העגבניות ומוסיפים לסיר, מבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה, עד שהעגבניות מסמיכות. מתבלים בפלפל ומלח.
- מוסיפים לסיר שתי כוסות מים. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה.
- מסירים את הקשה מהלחם וקורעים את הרך לחתיכות גדולות. מוסיפים לסיר ובוחשים עד שהלחם ספוג היטב. אם המרק מסמיך יותר מדי, מוסיפים מים רותחים.
- מצרפים את הבזיליקום ואת חצי כוס השמן, בוחשים ומשהים מעט לספיגת הטעמים.
- להגשה, מפזרים מעל בזיליקום טרי, מעט שמן זית וזיתים קצוצים.
| חזרה | | |