שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק לחם ועגבניות


חומרים (6 מנות)
2.5 ק"ג עגבניות אדומות, חלוטות, קלופות ומגורענות
2-3 שיני שום פרוסות דק
125 מ"ל שמן זית כחצי כוס
פלפל שחור טחון טרי, ומלח
3 כיכרות ג'בטה
1 צרור עלי בזיליקום קצוצים
חופן זיתים שחורים מגולענים וקצוצים גס
2 כוסות מים
אופן ההכנה
  1. מטגנים בסיר רחב וכבד את פרוסות השום במעט שמן זית עד שהן מזהיבות. קוצצים את העגבניות ומוסיפים לסיר, מבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה, עד שהעגבניות מסמיכות. מתבלים בפלפל ומלח.
  2. מוסיפים לסיר שתי כוסות מים. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה.
  3. מסירים את הקשה מהלחם וקורעים את הרך לחתיכות גדולות. מוסיפים לסיר ובוחשים עד שהלחם ספוג היטב. אם המרק מסמיך יותר מדי, מוסיפים מים רותחים. 
  4. מצרפים את הבזיליקום ואת חצי כוס השמן, בוחשים ומשהים מעט לספיגת הטעמים.
  5. להגשה, מפזרים מעל בזיליקום טרי, מעט שמן זית וזיתים קצוצים.

חזרה