סבנח (תרד) עם טלה
/ חנוך (חני) פרבר
סבנח הוא סוג של תרד בלאדי שניתן להשיג בשווקים, אם לא מוצאים אפשר להשתמש בתרד רגיל.
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (6 מנות)
|
2 בצלים קצוצים דק |
2 שיני שום קצוצות |
2 כפות שמן זית |
1 ק"ג סבנח קצוץ גס או קילו תרד רגיל |
300 גרם בשר טלה רזה קצוץ (רצוי לקצוץ ביד. למי שאין סבלנות, שישתמש בבשר טחון גס) |
1/2 כוס מרק עוף |
מלח |
פלפל שחור גרוס טרי |
מעט אגוז מוסקט מגורר |
לימון להגשה |
אופן ההכנה |
- בסיר רחב מטגנים בצל ושום בשמן זית, עד שהבצל מתרכך אך לא משחים. מוסיפים את הטלה ומבשלים כמה דקות תוך בחישה, עד שהבשר משחים מעט.
- מוסיפים את התרד ומערבבים. כאשר התרד מתרכך, מוסיפים את מרק העוף ומתבלים. מבשלים כ 20 דקות ומגישים חם עם אורז לבן.
|
חזרה |