שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אורז אדום / אריק חכימי


חומרים
מעט שמן לטיגון
1 בצל גדול, קצוץ לקוביות קטנות
5 עגבניות קלופות וקצוצות (אפשר משומרות, רצוי של "טל וטרי")
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור טרי
1 כפית כורכום או 5 חוטי זעפרן
1/2 ק"ג אורז משובח
3 כפות שמן
30 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות
אופן ההכנה
  1.  מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את העגבניות וממשיכים לטגן 5 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות, כוס מים רותחים ואת התבלינים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לבינוניות ומבשלים 10 דקות נוספות. 
  2. מחממים ליטר וחצי מים בסיר נפרד ומביאים לרתיחה. מוסיפים 2 כפות שמן וכפית מלח ומכניסים את האורז. מבשלים בבעבוע קל תוך ערבוב כ 10 דקות, עד שהאורז עשוי למחצה (מועכים גרגר אורז ובודקים אם הוא מתפורר מבחוץ ועדיין קשה מבפנים). מסירים מהאש ומסננים מהמים. 
  3. מחממים סיר (רצוי טפלון) עם כפית השמן הנותרת. מסדרים בתוכו שכבת אורז דקה ומפזרים עליה בנדיבות רוטב ומעט בזיליקום. מסדרים שכבת אורז נוספת, רוטב ובזיליקום, וכך חוזר חלילה עד שנוצרת "גבעה". מניחים את הסיר על הלהבה הנמוכה ביותר, מכסים במגבת מטבח ומעליה מכסה, ומבשלים כחצי שעה. מסירים מהאש ומערבבים בעדינות.

חזרה