|
|
|
|
סלט אטריות בנוסח המזרח-הרחוק
/ פיליס גלזר
|
חומרים (8 מנות)
|
350 גרם אטריות אורז |
2 כוסות פרחי כרובית או ברוקולי |
250 גרם שעועית ירוקה צרפתית, או שעועית ירוקה שטוחה |
1 כוס גזר לעיגולים דקים |
1/2 כוס צנוניות פרוסות דק |
1/4 כוס שומשום קלוי לקישוט |
לרוטב: |
1 כוס שמן חמניות |
2 כפות שמן שומשום (עדיף כהה) |
6 שיני שום בינוניות כתושות |
1/2 כוס רוטב סויה |
1/2 כוס חומץ בן יין לבן |
6 כפות יין שרי יבש או ברנדי |
2 כפות סוכר |
1 כפית מלח |
אופן ההכנה |
- מבשלים את האטריות במים רותחים כ 5-3 דקות, או עד שהן מתרככות. שוטפים במים קרים, מסננים ומערבבים עם כף מהשמן.
- חולטים את הכרובית והשעועית במשך 2 דקות בלבד, במעט מי מלח רותחים. שוטפים במים קרים, מסננים ומערבבים עם הגזר והצנוניות.
- מכינים את הרוטב: מחממים את השמן על אש בינונית ומוסיפים את השום. מבשלים עד שהוא מזהיב. מסירים מהאש ומוסיפים את יתרת חומרי הרוטב.
- מעבירים את האטריות למגש גדול, ומסדרים מסביב את הירקות. יוצקים למעלה את הרוטב ומפזרים את השומשום.
- אם לא מגישים מיד, רצוי לערבב את האטריות עם הירקות, לשמור מכוסה עד מועד ההגשה, ורק אז להוסיף את הרוטב.
| חזרה | | |