|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
עוגת לימון בחושה
/ מיכל לוי-אלחלל
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים
|
1 כוס סוכר |
קליפה מגוררת משני לימונים |
3 ביצים |
1/2 מכל שמנת מתוקה |
1/2 כפית מלח |
1.5 כוסות קמח |
1 כפית אבקת אפייה |
65 גרם חמאה בטמפרטורת החדר |
כלים: |
תבנית אינגליש-קייק |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות צלזיוס) ומשמנים את התבנית.
- מערבבים את הסוכר וקליפת הלימון בקערת המערבל, מוסיפים את הביצים וטורפים כ 3 דקות, עד שהביצים בהירות.
- מוסיפים את השמנת והמלח. מערבבים את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים לבלילה. ממשיכים לערבב במערבל במהירות איטית, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נבלעת בעיסה. מעבירים לתבנית ואופים כ 55 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
| חזרה | | |