שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת לימון בחושה / מיכל לוי-אלחלל


חומרים
1 כוס סוכר
קליפה מגוררת משני לימונים
3 ביצים
1/2 מכל שמנת מתוקה
1/2 כפית מלח
1.5 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
65 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
כלים:
תבנית אינגליש-קייק
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות צלזיוס) ומשמנים את התבנית.
  2. מערבבים את הסוכר וקליפת הלימון בקערת המערבל, מוסיפים את הביצים וטורפים כ 3 דקות, עד שהביצים בהירות.
  3. מוסיפים את השמנת והמלח. מערבבים את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים לבלילה. ממשיכים לערבב במערבל במהירות איטית, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נבלעת בעיסה. מעבירים לתבנית ואופים כ 55 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

חזרה