|
|
|
|
סלט אפונה זיתים ופלפלים
/ דליה פן-לרנר
|
חומרים (8 מנות)
|
100 גרם זיתים שחורים מגולענים (משקל נקי ללא הגלעינים) |
1 פלפל אדום חצוי ופרוס לפרוסות דקות |
1 כף ג'ינג'ר טרי מרוסק |
3-4 שיני שום קצוצות |
700 גרם אפונה טרייה או קפואה (המשקל ללא התרמילים) |
100 גרם קליפות הדרים מסוכרות, קצוצות |
4 כפות מיץ לימון |
1/2 כוס שמן זית |
2 כפיות פפריקה מתוקה חריפה |
חופן עלי נענע קצוצים |
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- מגלענים ופורסים את הזיתים לפרוסות עבות ומכניסים לסיר. מוסיפים לסיר את פרוסות הפלפל, הג'ינג'ר, השום, האפונה, קליפות ההדרים, מיץ הלימון, השמן והפפריקה. מתבלים במלח ופלפל.
- מכסים את הסיר ומבשלים לאט כ 15 דקות. מערבבים מדי פעם. מורידים מהאש ומניחים בצד להצטנן.
מוסיפים את עלי הנענע והפטרוזיליה הקצוצים לירקות הפושרים. מתבלים ומערבבים.
מגישים את הסלט כשהוא בטמפרטורת החדר. לא מקררים במקרר.
| חזרה | | |