שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט אפונה זיתים ופלפלים / דליה פן-לרנר


חומרים (8 מנות)
100 גרם זיתים שחורים מגולענים (משקל נקי ללא הגלעינים)
1 פלפל אדום חצוי ופרוס לפרוסות דקות
1 כף ג'ינג'ר טרי מרוסק
3-4 שיני שום קצוצות
700 גרם אפונה טרייה או קפואה (המשקל ללא התרמילים)
100 גרם קליפות הדרים מסוכרות, קצוצות
4 כפות מיץ לימון
1/2 כוס שמן זית
2 כפיות פפריקה מתוקה חריפה
חופן עלי נענע קצוצים
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1.  מגלענים ופורסים את הזיתים לפרוסות עבות ומכניסים לסיר. מוסיפים לסיר את פרוסות הפלפל, הג'ינג'ר, השום, האפונה, קליפות ההדרים, מיץ הלימון, השמן והפפריקה. מתבלים במלח ופלפל.
  2. מכסים את הסיר ומבשלים לאט כ 15 דקות. מערבבים מדי פעם. מורידים מהאש ומניחים בצד להצטנן. 
    מוסיפים את עלי הנענע והפטרוזיליה הקצוצים לירקות הפושרים. מתבלים ומערבבים.

    מגישים את הסלט כשהוא בטמפרטורת החדר. לא מקררים במקרר.


חזרה