סמוסה
/ בני סיידא
כיסוני בצק במלית בשר חריפה.
|
חומרים (16 מנות)
|
לבצק: |
2 כוסות קמח |
1/4 כפית מלח |
1/4 כפית אבקת אפייה |
25 גרם מרגרינה או חמאה רכה |
מים |
למלית: |
4-6 כפות שמן |
2 בצלים קצוצים דק מאוד |
300 גרם בשר בקר טחון או טלה |
1 פלפלון חריף קצוץ דק מאוד |
1 כפית גראם מסלה |
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון |
1/4 כפית צ'ילי טחון |
2 כפות מיץ לימון טרי |
4 כפות כוסברה קצוצה |
מלח |
פלפל שחור טחון טרי |
1 ביצה טרופה |
שמן לטיגון עמוק |
אופן ההכנה |
- מכינים את הבצק: שמים בקערה את הקמח, המלח ואבקת האפייה. מוסיפים את המרגרינה ומשפשפים בין כפות הידיים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים כמה כפות מים ולשים בצק חלק ואחיד. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים כ - 10 דקות. מכסים במגבת ומשהים 30 דקות.
- מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת כבדה ומזהיבים בו את הבצל. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך בחישה עד שהוא משחים. מוסיפים את הפלפלון החריף, הגראם מסאלה, הג'ינג'ר, הצ'ילי, מיץ הלימון והכוסברה. מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים 4 דקות נוספות עד שהנוזלים מתאדים והמלית יבשה לגמרי. מסירים מהאש ומצננים היטב.
- מחלקים את הבצק ל 8 כדורים ומרדדים כל כדור על משטח מקומח לעלה בקוטר 16 ס"מ. חוצים כל עלה ומורחים את השוליים הישרים של כל מחצית בביצה הטרופה. מקפלים כל מחצית לשניים ומדביקים היטב את השוליים המרוחים בביצה ליצירת חרוט.
- ממלאים את החרוט במלית, מורחים את השוליים הפתוחים בביצה הטרופה וסוגרים גם אותם היטב. בדרך זו מכינים את שאר הכיסונים.
- מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את החרוטים הממולאים עד שהבצק מזהיב. ומגישים חם.
|
חזרה |