|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
סלט אפרסמון, אבוקדו ובננה ברוטב פרג
/ פיליס גלזר
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (8 מנות)
|
4 אבוקדו בינוניים |
4 אפרסמונים |
4 בננות קטנות, פרוסות |
לרוטב: |
1/4 כוס דבש או גרגרי סוכר טבעי בהיר (דמררה) |
1/4 כוס שמן חמניות |
5 כפות חומץ בן יין לבן או הדרים |
1 בצל ירוק בינוני |
1/2 כפית מלח |
1/2 כפית חרדל דיז'ון , רצוי ללא חומר משמר |
קורט טרגון יבש או קצת יותר טרי (לא הכרחי) |
2 כפיות פרג שלם |
אופן ההכנה |
- מתחילים דווקא בהכנת הרוטב. מערבבים בממחה את כל החומרים לרוטב, חוץ מהפרג. בוחשים פנימה את הפרג, ומעבירים לצנצנת עם מכסה לספיגת הטעמים.
- מכינים את הסלט: פורסים את האבוקדו והאפרסמונים, או חותכים לקוביות (לא מקלפים את האפרסמונים), ומערבבים עם פרוסות הבננה. מחלקים את הפירות לכוסות קוקטייל או יין לפי מספר הסועדים, ויוצקים מלמעלה את הרוטב.
| חזרה | | |