שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת שוקולד חגיגית / מיכל לוי-אלחלל

עוגה עשירה, עדינה ומפוארת. ההכנה מורכבת קצת יותר (להכנה בתבנית קפיצית בקוטר 24 ס''מ).


חומרים
לבסיס:
1.5 כוסות קמח
1/2 כוס אבקת קקאו (60 גרם)
1 כפית מלח
1 שקית אבקת אפייה
250 גרם חמאה
1.5 כוסות סוכר
3 ביצים
1/2 מיכל שמנת חמוצה
2 כפות קפה נמס, מומס במעט מים חמים
למלית:
200 גרם שוקולד מריר
2 מכלים שמנת מתוקה
100 גרם אגוזי לוז (אם רוצים)
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
100 גרם אגוזי לוז טחונים (אם רוצים)
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס) ומשמנים את התבנית.
  2. מכינים את הבסיס: מנפים לתוך קערה את הקמח, הקקאו, המלח ואבקת האפייה.
  3. מקציפים את החמאה בקערת המיקסר עד שהיא מתרככת, מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד שהחמאה הופכת אוורירית והסוכר מתערבב בתוכה.
  4. מוסיפים כל ביצה בנפרד ומקצפים כדקה אחרי כל הוספה. מוסיפים את החומרים היבשים מהקערה וממשיכים לערבל במהירות נמוכה. לבסוף מוסיפים את השמנת החמוצה והקפה ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
  5. מעבירים את העיסה לתבנית ואופים כ 45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מניחים לצינון בטמפרטורת החדר.
  6. מכינים את המלית: שוברים את השוקולד לקוביות. שמים בתוך סיר קטן יחד עם השמנת וממיסים תוך כדי ערבוב עד שהשמנת מגיעה לרתיחה. מסירים מהלהבה, מעבירים לכלי אחסון ומקררים כשעה וחצי במקפיא (אפשר להכין יום מראש ולאחסן במקרר).
  7. מקציפים בקערת מיקסר במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם יציב. אם רוצים, קוצצים את האגוזים במעבד מזון ומוסיפים לקרם.
  8. מרכיבים את העוגה: חוצים את העוגה לרוחבה. מניחים את השכבה התחתונה על צלחת הגשה ומורחים עליה שליש מהמלית. מכסים בשכבה השנייה ומצפים את כל העוגה בשארית המלית. מאחסנים במקפיא כ 3 שעות.
  9. מכינים את הציפוי: שוברים את השוקולד לקוביות. שמים בסיר קטן יחד עם החמאה וממיסים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב, עד שהשוקולד נמס לגמרי. מוציאים את העוגה הקפואה מהמקפיא ויוצקים את הציפוי על מרכז העוגה כך שיגלוש לצדדים. מחליקים בזריזות על פני העוגה והדפנות בעזרת מרית (כשהעוגה קפואה הציפוי מתקשה עליה תוך כדקה). אם רוצים, מקשטים את הדפנות באגוזים הטחונים (מצמידים בעזרת הידיים) ומאחסנים במקרר.
חזרה