שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת שוקולד חמה / אבי שטייניץ


חומרים
200 גרם שוקולד מריר
90 מ''ל (מעט פחות מחצי כוס) מים
200 גרם מרגרינה
7 ביצים מופרדות
1 שקית סוכר וניל
מעט מלח
220 גרם (1 כוס) סוכר
100 גרם (3/4 כוס) קמח
כלים:
8-10 תבניות אישיות או לתבנית בקוטר 28 ס"מ
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). משמנים את התבניות האישיות או התבנית.
    שמים את השוקולד, המים והמרגרינה בסיר וממיסים על אש קטנה מאוד.
  2. מסירים מהאש, מעבירים לקערה ומצננים. מוסיפים את החלמונים, סוכר הווניל ומעט מלח ומקציפים עד שהתערובת תפוחה.
  3. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב בקערה נפרדת, ומקפלים לתוך תערובת השוקולד.
  4. מוסיפים את הקמח לתערובת בתנועות קיפול עדינות.
  5. מניחים את התבניות האישיות או התבנית בתוך תבנית נוספת מלאה במים עד שליש מגובהן, ואופים 40 דקות. מגישים חם.

חזרה