|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
עוגת שוקולד עם רוטב תותים
/ אריק חכימי
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים
|
250 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות |
120 גרם חמאה |
6 ביצים מופרדות |
250 גרם (כ - 1.25 כוסות) סוכר |
6 כפות גדושות קמח |
לרוטב: |
1 ק"ג תותים שטופים ונקיים |
6 כפות סוכר |
מעט מיץ לימון |
לקישוט: |
אבקת סוכר |
עלי נענע |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) ומשמנים תבנית מרובעת או מלבנית בחמאה.
- שמים את השוקולד והחמאה בסיר, מוסיפים 3 כפות מים וממיסים תוך כדי ערבוב על להבה נמוכה. מצננים.
- מקציפים את החלמונים עם 200 גרם (1 כוס) מהסוכר. כשהחלמונים תפוחים ובהירים מבליעים פנימה את הקמח בהדרגה, בערבוב בכף עץ. מוסיפים לבלילה את החמאה והשוקולד ומערבבים היטב.
- מקציפים את החלבונים עם שארית הסוכר, ומאחדים בעדינות עם בלילת החלמונים.
- מעבירים לתבנית ואופים כ- 35 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מכינים את הרוטב: מרסקים את המרכיבים במעבד מזון ומעבירים דרך מסננת. מאחסנים במקרר.
- אופן ההגשה: יוצקים מעט רוטב תותים על צלחות שטוחות. מניחים במרכז כל צלחת ריבוע של עוגה. מקשטים באבקת סוכר ובעלה נענע טרי.
| חזרה | | |