שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת שוקולד עם רוטב תותים / אריק חכימי


חומרים
250 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
120 גרם חמאה
6 ביצים מופרדות
250 גרם (כ - 1.25 כוסות) סוכר
6 כפות גדושות קמח
לרוטב:
1 ק"ג תותים שטופים ונקיים
6 כפות סוכר
מעט מיץ לימון
לקישוט:
אבקת סוכר
עלי נענע
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) ומשמנים תבנית מרובעת או מלבנית בחמאה.
  2. שמים את השוקולד והחמאה בסיר, מוסיפים 3 כפות מים וממיסים תוך כדי ערבוב על להבה נמוכה. מצננים.
  3. מקציפים את החלמונים עם 200 גרם (1 כוס) מהסוכר. כשהחלמונים תפוחים ובהירים מבליעים פנימה את הקמח בהדרגה, בערבוב בכף עץ. מוסיפים לבלילה את החמאה והשוקולד ומערבבים היטב.
  4. מקציפים את החלבונים עם שארית הסוכר, ומאחדים בעדינות עם בלילת החלמונים.
  5. מעבירים לתבנית ואופים כ- 35 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  6. מכינים את הרוטב: מרסקים את המרכיבים במעבד מזון ומעבירים דרך מסננת. מאחסנים במקרר.
  7. אופן ההגשה: יוצקים מעט רוטב תותים על צלחות שטוחות. מניחים במרכז כל צלחת ריבוע של עוגה. מקשטים באבקת סוכר ובעלה נענע טרי.

חזרה